Program för klädesholmen tradjazzfestival 2022 se nedan.
planeringen för klädesholmen tradjazzfestival den 15 juli 2023 pågår 

Följ med oss på en oförglömlig upplevelse igen sommar 2023

Spelplatser Traddinfo .pdf

Premiär för klädesholmen tradjazzfestival 2022

I sommar öppnas en ny och spännande scen för alla jazzälskare. För första gången hålls en tradjazzfestival på Klädesholmen, solens och sillens ö, på Tjörn. Tack vare en handfull lokala jazzentusiaster bjuds det på en eftermiddag och kväll i tradjazzens tecken.

Lördagen den 16 juli, från 13.00 till midnatt, svänger det på scener placerade på bekvämt gångavstånd från varandra på ”Holmen”. Fem mycket välrenommerade jazzband uppträder: Max Lagers, Peoria Jazzband, Second Line, Nanna Carling and Sisters och Westjazz. Utöver det blir det spontan dans och musik lite här och var på holmen. Även musik från båtar.

Under dagen underhåller Cirkus Expressen från kl. 13 i Parken.

Efter spelningar under eftermiddagen på olika platser på Klädesholmen som Salt & Sill, det alldeles nya Sillmuseet intill affären Bojen, bryggan vid Betel, lekparken i Hästevik och ute i västra hamnen, fortsätter jazzfesten med en musikaliskt glittrande parad över den pittoreska ön ner till västra hamnen där en scen byggts upp för kvällens spelningar.

Intill scenen i västra hamnen har Salt & Sill sin pop-up restaurang där du kan njuta av mat och dryck under festivalen.

Arrangörerna ser gärna att publiken kommer med båt. Gott om extra platser i gästhamnen utlovas. Eller varför inte ta med dig en picknickkorg och slå dig ner på klipporna för att njuta av jazz i en oslagbart vacker bohuslänsk öidyll?

Arrangörer är nybildade Föreningen TjörnsJazz i samarbete med Tjörns kommun och med hjälp av sponsorer. Målet är att festivalen ska bli en årlig tradition. Arrangemanget är gratis.

Parkeringsvakter hjälper dig med bilen. Åker du kommunalt så stannar Tjörn Express i Östra hamnen.